Let op, geld lenen kost ook geld.

Goedkoopste autolening

Op zoek naar de goedkoopste autolening? Bekijk dan alle informatie over autofinancieringen op deze website en leer hoe u niet alleen kan besparen op de aankoop van uw auto, maar hoe u ook leningen kan vergelijken om de goedkoopste autoleningen te vinden.

Goedkoopste autolening vinden

Om de goedkoopste autolening te kunnen vinden kan u het best beginnen door online vergelijkingen uit te voeren. Het is wettelijk verplicht om de kostprijs van een autofinanciering uit te drukken in het JKP (Jaarlijks Kosten Percentage). Dit JKP omvat alle kosten van een lening of krediet, inclusief de rentevoet van een autolening.

Een autolening is een persoonlijke lening (lening op afbetaling) maar die er specifiek voor dient om een auto, motor, mobilhome of caravan mee te kopen. De rentevoet van een autolening kan daarom sterk afwijken van andere leningen op afbetaling waarvoor geen specifieke reden moet worden opgegeven.

Aan de hand van de tabellen die u op onze website kan terugvinden, kan u alvast in een oogopslag diverse kredietverstrekkers vergelijken die online actief zijn. U zal er tevens een link naar de kredietmaatschappij in kwestie kunnen terugvinden waar u autolening simulaties kan uitvoeren en/of online een aanvraag kan indienen.

Tweedehands of nieuwe auto?

U moet er wel rekening mee houden dat er verschillen zijn tussen occasiewagens en nieuwe auto’s. Bij nieuwe wagens ligt de verwachte levensduur veel hoger en zal het gaan om een hogere aankoopprijs. Een auto wordt als nieuw beschouwd als deze nog niet ouder is dan twee jaar (of in sommige gevallen: 3 jaar).

Tweedehandswagens hebben al wat kilometers op te teller staan waardoor de verwachte levensduur van de wagen korter is. Vandaar dat ook het JKP hoger zal liggen dan bij nieuwe auto’s, maar gezien het leenbedrag meestal ook veel lager ligt, zal ook de terugbetalingstermijn minder lang zijn dan bij nieuwe auto’s.

Lenen kost altijd geld

goedkoopste autolening vinden om auto te financieren

© Shutterstock

De slogan is duidelijk merkbaar op onze website: “geld lenen kost ook geld”. Hiermee wordt bedoeld dat er bij alle leningen iets tegenover staat: namelijk de interest die u op de lening moet betalen.

Dankzij het JKP kan u nagaan hoeveel u dat zal kosten en omdat het verplicht is om het JKP te gebruiken als maatstaf, is het ook eenvoudig om autoleningen onderling met elkaar te vergelijken. Wanneer u een lening vergelijkt van 1% JKP met een lening van 2% JKP, dan bent u er absoluut zeker van dat de lening van 1% JKP ook werkelijk de goedkoopste autolening is.

Online uw aanvraag indienen

Het online vergelijken, simuleren en aanvragen van leningen heeft tal van voordelen ten opzichte van de traditionele methode van vroeger waarbij je telkens bij de bank moest langsgaan om een lening aanvraag in te dienen.

Kredietverstrekkers die online actief zijn, hebben het voordeel dat ze op tal van kosten kunnen besparen om zich aldus te focussen op het verschaffen van voordelige leningen. Dank maar aan de besparing die men kan realiseren op personeelskosten, papier en andere kantoorbehoeftes.

Dat autolening aanvragen via het internet steeds populairder wordt is niet zo heel erg verwonderlijk: voor de aankoop van een auto gaat het merendeel van de mensen een lening aan. Het gaat bovendien snel en u hoeft zich niet te verplaatsen naar een bankkantoor.

Alleen door leningen met elkaar te vergelijken kan u de goedkoopste autolening vinden. Start uw zoektocht dus gerust via onze website.

Top