Let op, geld lenen kost ook geld.

Autoleningen vergelijken

Wanneer u een autolening wilt afsluiten, dan wilt u dit natuurlijk doen aan de meest voordelige voorwaarden, maar waar begint u te zoeken? Autoleningen vergelijken is niet heel erg moeilijk, omdat het bij wet verplicht is dat elke kredietverstrekker het JKP moet gebruiken om aan te geven welke kosten er aan een autofinanciering verbonden zijn.

Via onze website kan u een overzicht terugvinden van leningen bij diverse kredietmaatschappijen en op die manier autoleningen vergelijken via een eerste selectie.

Waarom autoleningen vergelijken?

Door autoleningen te vergelijken kan u nagaan welke autolening de goedkoopste is. U moet wel rekening houden dat er een verschil bestaat tussen leningen voor nieuwe auto’s, en leningen voor occasiewagens.

Door autofinancieringen met elkaar te vergelijken kan u makkelijk enkele honderden euro’s besparen op de kostprijs van een autolening. Bekijk ook ons artikel met tips om meer informatie te vinden over het besparen bij de aankoop van een auto.

Hoe autoleningen vergelijken?

Aan de hand van de tabel kan u nagaan welke autolening momenteel het voordeligst is. De kostprijs van een lening wordt uitgedrukt in JKP (jaarlijks kostenpercentage). Het JKP omvat alle kosten van een autolening, dat wil zeggen: zowel de rente als de andere kosten die u moet betalen bij een lening.

De meeste autoleningen zijn traditionele leningen op afbetalingen. In ons artikel over soorten autoleningen kan u te weten komen welke andere financieringsmogelijkheden er bestaan om de aankoop van een wagen te financieren.

Bekijk de tabel en selecteer voor uzelf de meest interessante aanbieders. Via de link kan u terecht op de website van een aanbieder waar u een autolening simulatie kan uitvoeren. Doe dit altijd alvorens je een aanvraag indient. Op die manier weet u met zekerheid dat de gebruikte tarieven steeds actueel zijn.

In onze tabel kan u een aantal autoleningen terugvinden met vermelding van het JKP. Daarop zal steeds een link terug te vinden zijn naar de website van de aanbieder waar u vrijblijvende autolening simulaties kan uitvoeren.

Van simulatie naar aanvraag

Elke simulatie die u online uitvoert is vrijblijvend en niet bindend. Pas van zodra er een contract wordt ondertekend zal de aanvraag bindend zijn. U bent dus vrij om op websites van verschillende kredietverstrekkers autolening simulaties uit te voeren.

Dankzij een simulatie kan u een beeld krijgen van het bedrag dat u kunt lenen en welke maandelijkse aflossingen u zal moeten verrichten. Wanneer u de simulatietools goed gebruikt en alle gegevens hebt ingegeven, dan kan u ook een aanvraag indienen.

Om de goedkoopste autolening te vinden dient u het JKP te vergelijken. Aangezien elke kredietmaatschappij het JKP moet gebruiken om de kostprijs van een autolening weer te geven, kan u zeer makkelijk overgaan tot het vergelijken van autoleningen.

vrouw in auto na financiering met autolening

© Shutterstock

Top