Let op, geld lenen kost ook geld.

Autolening simulatie

Via een autolening simulatie kan u heel wat handige informatie te weten komen. Niet alleen kom je te weten hoeveel de autofinanciering u gaat kosten, maar ook het bedrag van de maandelijkse aflossingen worden weergegeven als u een simulatie uitvoert.

Autolening simulatie gebruiken

Een autolening simulatie stelt u in staat om verschillende autoleningen te vergelijken met elkaar. Het is de meest geschikte manier om in te schatten hoe de lening zal verlopen. Een simulatie is niets meer dan een module die voor u de berekening maakt. Zo kan u verschillende zaken aanpassen om na te kijken of de autolening voor u wel haalbaar is:

  • Aanpassen van de looptijd van de lening: hoe evolueert de JKP en maandelijkse aflossingen als u de looptijd aanpast?
  • Aanpassen van het bedrag: is het bedrag waarvoor u een lening wenst wel haalbaar? Wat gebeurt er als u andere zaken aanpast?
  • De maandelijkse aflossingen: valt dit binnen uw budget? Misschien is het toch verstandiger om een goedkopere auto te kopen?

Dankzij al deze informatie die u verkrijgt via autolening simulaties kan u op zoek gaan naar leningen of kredieten die passen binnen uw mogelijkheden. Een autolening simulatie verschaft dus in eerste instantie inzicht in het type autolening waar u interesse in heeft, en dat kan van onschatbare waarde zijn.

autolening simulatie uitvoeren met rekenmachine

© Pixabay – Autolening berekenen

Simulaties zijn gratis

De simulaties voer je het best uit op de website van de kredietverstrekker. Op die manier bent u altijd zeker dat de meest actuele rentevoeten gebruikt worden. Deze simulators kan u steeds gratis en vrijblijvend gebruiken. Pas wanneer u documenten ondertekend zal er een verbintenis tot stand komen.

Het is eenvoudig om deze simulaties te gebruiken. U kan simulaties uitvoeren op de sites van verschillende banken en kredietmaatschappijen. Op die manier kan u ook het best autoleningen met elkaar vergelijken.
Wanneer het aanbod op de website uw aandacht heeft, dan kan u online direct een aanvraag indienen. Men zal u dan per post een voorstel bezorgen met een aflossingstabel waarop de maandelijkse terugbetalingen staan.

Controleer of de voorwaarden dezelfde zijn als in de simulatie en stuur dan bij akkoord het ondertekende contract terug met eventuele andere documenten die gevraagd worden.

Problemen bij uw lening aanvraag? Simuleer dan even uw autolening bij kredietpartner.be; Deze kredietverstrekker staat gekend om soepeler te zijn in het goedkeuren van leningen, maar daartegenover staat ook een hoger JKP. Klik hier om de website van Kredietpartner.be te bezoeken.

Top